Sivut

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kolmas viikko, Göttingen

Kolmas viikko täällä Göttingenissä on alkanut tuntua jo kotoisalta. Kaupungissa on tullut käytyä useita kertoja ja rahaa on kulunut aika lailla. Minä (Minttu) olen unohtanut omat salasanani tänne blogiin, joten kirjoitan nyt sitten Samin tunnareilla.

Eilen illalla tulin takaisin Hannoverita tänne kotoisempaan Göttingeniin, olin Hannoverissa yhden yön kaverin kaverilla. Kävimme amerikan tyylisessä ravintolassa syömässä, katsomassa bordellia (vain ulkoa päin) :D ja shoppailemassa. Pieni vinkki: Hannoverissa on kauppa nimeltä Primark, josta saa ihan sika halvalla vaatteita, mutta hannoverista löytyy myös kotoisat gina tricot, h&m jne =)

Täällä Göttingenissä on vaatekauppa nimeltä New Yorker (myös Hannoverissa), jonne kannattaa mennä =) .. visit also tally weill, its also good clothing store..

Mutta työssäoppimisesta, mitäs siitä kertoisin. Kivaa on ollut, välillä jotkut työntekijät luulevat minua siivoojaksi ja se ei tunnu reilulta. Varsinkin ne jotka eivät osaa melkein sanaakaan englantia.
Puhuin saksalaisen tuttavani kanssa asiasta ja hän sanoi, että joillekkin työntekijöille opiskelijat ovat vain tiellä ja antavat opiskelijoille vain rästihommia ta sellaisia siivous ommia, joista ei opi mitään. ystäväni antoi myös vinkin, että kannattaa kysyä oppimistilanteita KOKOAJAN ja olla oikein ärsyttävä kyselemällä niitä oppimistilanteita, niin sitten niitä saa.

Tänään ja eilen on ollut oikein lämmintä ja mukavaa keliä, viime viikko olikin yhtä sadetta ja harmaata, plääh. Mutta nyt on mukavaa kun on 4 päivän vapaat 12 päivän työputken jälkeen ja heti ku pääsi vapaalle niin lykkäs hyvät kelit =) ja onneksi en saanu just vapaille NOROA kun sitä on meidän osastolla 10:ssä huoneessa ja meillä on 12 huonetta, että sellasta :D

Joissakin asioissa kannattaisi suomalaisila ottaa mallia saksalaisista ja saksalaisilla suomalaisista. Tänne vain työssäoppimaan!!!! =) opitte varmasti kaikkea uutta ja mukavaa, opitte myös kuinka köyhä maa suomi on :D meillä ei ole suomesa vara edes safety neuloihin, kun taas täällä saksassa ne ovat arkea,tsiisus sentäs :D

Kiitos ja kumarrus

Minttu, Judith ja Sami


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti